Paprica-loppet

Idag regnar det. Bokstavligen talat vräker ner ute. Skittråkigt, men hela maj har ju typ varit såhär så hoppas verkligen att sommaren bli bättre när den väl kommer... 


Igår däremot va det fint väder. Så härligt i solen att man bara ville vara ute hela tiden. Jag har sen länge anmält barnen till paprica-loppet som arrangeras av ICA Kvantum och FORM, som är gymmet i Knivsta. Först hade jag bara anmält Matheo, men sen undrade jag varför och anmälde Noel oxå. Dom tyckte verkligen att det var jättekul och ville springa ett paprica-lopp idag oxå. =) Kul, för jag hade verkligen trott att Noel skulle rata det totalt. Han är inte direkt en motions-människa. Det är tur att vi har hittat att han tycker simskola är roligt så vi har nånting att göra med honom... =) 

 

Hur som helst så var det paprica-loppet igår. Jag fick springa med dom, jag som redan hade träningsvärk sen min löptur i fredags. Men det var ju bara 1km... Noel började klaga lite efter drygt halva, men det vara bara att pusha och peppa så sprang han hela loppet han oxå. Matheo va lika snabb som han brukar så han va redan i mål när vi kom fram. I mål fick man sen saft eller vatten och banan och bulle, typ dom största bullarna jag nånsin sett. =P

Sen fick man även en liten goodiebag med vattenflaska, hopprep, tatuering, russin, diplom och en pyttegodispåse (smakprov). Även en medalj fick man som dom va jättestolta över. Jättekul grej för barnen som vi verkligen kommer att göra igen. =) 

Här är dom precis innan start. Dom får solen i ögonen och kvaliteten är inget bra, men en liten bild i alla fall:

 

Efter loppet åkte vi hem och åt lunch och sen tillbax ner till centrum där det var lite tivoli och marknad. Mysigt. Matheo åkte tekopparna och bägge åkte karusell och flygplanen. Tyvärr hade dom antingen för Matheos storlek eller för typ 10-åringar, Noel hamnade lite i kläm, men han fick åka samma som Matheo.

 
 
Bägge två fick även bl.l. kasta pil där man kunde vinna. Bägge två träffade utan min hjälp och vann varsin uppblåsbar bautabasbollslagträ och va jättestolta över att dom grejade d själv. 

Mina fina söner! =) 
Snart fyller Matheo fem. 
 
Idag regnar det som sagt och vi inväntar barnens kusin och farbror.  

Tjing så länge!!! =) 
 

 

Vaccin & Kosläpp

Mycket vaccinering nu för Samuel. Den 15/4 var det dags för hans 1-årskontroll där vaccinering ingår. Och i lördags var det dags igen för en vaccinering, då fästingsprutan. Vi andra tog förra sommaren och sommaren innan. Man ska ju ta en spruta först, sen en om en månad och sen en om ett år och sen är det påfyllning var tredje år. Det är för TBE som är en fästingburen sjukdom.
Vi kommer säkerligen befinna oss en del på landet även om vi har en del att fixa på huset så därför kände jag att även Samuel behöver ta. Nu stod dom så bra utanför IKEA när vi ändå skulle dit så det blev att han fick ta. Egentligen ska han även få mässlingsvaccinet om två veckor oxå, men nu kanske jag kan skjuta lite på det då det verkar som om vi ändå inte ska åka till Filippinerna i sommar utan väntar lite med d. Det är egentligen 1 1/2-årssprutan. 
Men om en månad så är det dags för nästa dos avfästingvaccinet alltså. 
 
I lördags var vi även på kosläpp. Mycket uppskattat av barnen och även av oss vuxna. Vädret va ju så fint och även om det var mycket folk så var det ändå lugnt. Det bjöds på bullar och mjölk. Mysigt värre! =) Gör gärna om det nästa år. 
 

Nu dax för att göra ordning killarna för skola och så... 
 
Tjing så länge!!! =)

Läkarbesök.

Det är faktiskt inte så ofta som mina barn är sjuka nuförtiden och jag tror mycket på d här med D-vitamin. I Sverige e d bara tillräckligt med D-vitamin typ två månader om året så varför skulle man inte behöva tillskott av det, både vuxna och barn? Jag har beställt aco's variant, som smakar jordgubb, från apotea där jag förövrigt köper de flesta av apoteksvarorna till familjen då dom e ofta ganska mycket billigare än att köpa på apotek (OBS ingen reklam utan bara erfarenhetsbaserat!). Det är verkligen ett tips.
 
Nåja, jag sa inte att mina barn inte blir sjuka utan att det inte är så ofta. I onsdags, när jag hämtade Matheo från dagis, så såg jag direkt att han inte mådde bra. Så fort han hoppade in i bilen så hängde han mest bara och när vi skulle gå ur så orkade han inte ens. När han sen la sig i soffan så tog jag en temp på honom som visade 39,5°c.
Hur kan dom ha missat det på dagis? Han va ju jätteblank om ögonen och som sagt hängde han bara. 
Nu har han även smittat Samuel, han har feber och hostar och snorar, och mig lite grann, men Samuel hostar jättemycket vilket resulterade i att det inte vart så mycket sömn i natt direkt... men men... livet med barn... 
 
Nu är vi snart på väg till läkaren med Matheo och ska ta lite prover och så. Förhoppningsvis så visar dom inte så mycket, men annars är det bara att rätta sig efter dom! 
 
Vill oxå säga att det går mycket bättre för Noel i skolan än vad vi först trodde med tanke på omständigheterna! =) Såå glad och nöjd! =) 
 
Ska visa bilder när jag hinner oxå på vårat fina hus... Nu börjar det bli lite ordning. Men jag måste ta bilder och då måste jag radera en hel del på telefonen först. Har tydligen inte så mycket minne på den. 
Barnens Alfons-spel tar upp mest... =P
 
Hörs senare eller så.. =) 
 
Tjing så länge!!! =) 
RSS 2.0